Mobiele telefoon abonnementen zijn geen luxe meer

gsmIn de begin jaren negentig was het bellen met een mobiele telefoon extreem duur. Een paar keer per week bellen naar famillieleden of vrienden was een dure hobby. De prijs per minuut lag extreem hoog waardoor het echt nog een luxe was om mobiel te bellen. Ook werd het bijna alleen gebruikt tijdens noodgevallen.

Geschiedenis

Door de jaren heen zijn er steeds meer providers bijgekomen waardoor er veel meer aanbod dan vraag is ontstaan. Hierdoor begon een gezonde marktwerking te ontstaan en flinke concurrentiebeding. Providers begonnen te stunten met prijzen en bellen kostte niet zoveel meer. Bij het afsluiten van een telefoon abonnement krijgt de klant er een aantal belminuten per maand bij. Dit kan varieren van 100 minuten tot 1000 minuten.

Een mobiel abonnement contracteren bij bijvoorbeeld Tele2 kan buitengewoon goedkoop en voordelig zijn indien je niet teveel geld kwijt wilt zijn. Doorgaans zitten in die speciale abonnementen grote pakketten met belminuten, smsjes en data om te gaan internetten.

Welk abonnement

Genoeg aanbiedingen zijn er momenteel te ontdekken op het internet wanneer men zoekt naar een mobiel abonnement. Wat erg verstandig is is om na te gaan hoeveel minuten jij nou precies belt per 4 weken. Op die manier kan je een bundel uitkiezen die precies bij jouw wensen past.
Indien men immers over je limiet heen gaat dan is het bellen namelijk gigantisch duur.Wanneer er teveel gebeld wordt dan worden de tarieven ineens erg hoog.

Hoeveel minuten bel je?

Hedendaags zijn er ruimschoots verscheidene applicaties waarin je nauwkeurig kan bijhouden hoeveel minuten je belt.Op het genoemde internet kan je je nota doorgaans online vinden en op die manier kan jij exact zien wat jij hebt gebeld.
Hou je bel gedrag zorgvuldig in de gaten waardoor je bijna niet teveel hoeft te betalen aan het eindpunt van de 4 weken.Een sim only abonnement is daarbij ontzettend slim om te nemen want dan ben je vaak zeker goedkoop uit.

Sim-only is goedkoper

Met een sim-only abonnemet krijg jij er geen smartphone bij maar dat zie je dan ook terug in de maandelijkste kosten. Sim-only abonnementen zijn er al vanaf 7,50 euro per maand. Om nog goedkoper uit te kunnen zijn is het ook mogelijk om alleen een internetbundel af te sluiten voor de smartphone. Op de manier kan je emailen, internetten en smsm’en met het online whatsapp programma. Ook kan er via internet gebeld worden middels het beroemde programma Skype.

Als we dit alles vergelijken met 10 jaar geleden dan is er heel veel veranderd, in positieve zin. Tegenwoordig is mobiel bellen meer een secundaire, of zelfs primaire, levensbehoefte geworden dan een noodzaak.

You may also like...