Kantoorpanden, bedrijfspanden of winkelpanden?

kantoorAls beginnende ondernemer hoop je natuurlijk dat je bedrijf gaat groeien. Je wilt meer winst en meer omzet en meer personeel. Uiteraard kan je tot op zekere hoogte meedraaien in het bedrijfsleven vanuit je eigen huis en achter je eigen bureau. Maar er komt hopelijk voor u als ondernemer een punt waarop je tegen jezelf moet zeggen: Mijn eigen huis is te klein, mijn bedrijf groeit zo snel ik wil een kantoorpand huren.

Helaas is het tegenwoordig lastig om goed te zoeken als je niet de juiste keywords heb. Is het bedrijfsruimte, kantoorruimte, winkelruimte, business unit, winkelpanden, kantoorpanden, bedrijfspanden business ruimte, etc. etc. etc, er zijn tientallen woorden om hetzelfde aan te duiden. In dit artikel ga ik uitleggen wat het verschil is tussen kantoorpanden huren , bedrijfspanden huren en winkelpanden huren.

Ik ga er nu wel even vanuit dat je het huurt ipv koopt, aangezien je als startende ondernemer niet vaak het bduget heb om zomaar even bedrijfsruimte te kopen.

Bedrijfspanden

Bedrijfspanden worden het meeste gebruikt. Dit is ook vaak winkelruimte. Het is ruimte, een grote open ruimte dat dienst als bijvoorbeeld een werkplaats. Ze zijn over het algemeen ook groter in omvang dan kantoorruimte. Deze ruimtes zijn vaak te vinden in industrie terreinen. In enkele keren mag je bedrijfsruimte ook gebruiken als kantoorruimte. De eisen hiervan verschillen, je zal even bij je makelaar of de ARBO moeten kijken of het mogelijk is.

Kantoorpanden

Kantoorpanden zijn zeker geen bedrijfspanden. Er is een groot verschil tussen de twee. Kantoorpanden zijn kleiner en er werken meer mensen per vierkante meter. Tevens zijn ze per m2 ook duurder dan bedrijfspanden. Vaak zie je bij winkelpanden dat er achter in het magazijn dat er nog een kantoorpand aanvast zit. Nogmaals, dit is mogelijk maar vraag even bij de ARBO of bij je lokale makelaar.

Winkelpanden

Winkelpanden zijn eigenlijk een beetje van beide. Een winkelpand is vaak gewoon bedrijfsruimte met kantoorruime eraan vast geplakt. Wanneer iets wordt geien als kantoorruimte moet je even bij de arbo kijken. Want dit kan namelijk nogal wat verschillen.

Zo, beide deze hoop ik je een klein beetje te hebben uitgegeld wat de verschillen zijn. Ze zijn dus wel verschillend maar in zekere zin ook wel gelijk. Bedrijfspanden zijn vaak groter en per vierkante meter goedkoper. Bedrijfspanden worden vaak ook gebruikr als werkplaats, dit in tegenstelling tot kantoorruimte dat duurder is per vierkante meter en ook over het algemeen gezien wat kleiner zijn dan bedrijfsruimte.