Ervaringen van anderen met een vaststellingsovereenkomst

ontslagVaststellingsovereenkomsten, hebben alles te maken met ontslag. Het woord ontslag heeft een zekere lading. Terwijl dat niet hoeft. Een vaststellingsovereenkomst versoepelt zaken op een grote manier.  Maar wat is een vaststellingsovereenkomst precies? Je hoopt natuurlijk dat ontslag jou niet overkomt. Ontslag is geen fijne zaak. Zelfs vrijwillig ontslag kan de nodige stress opleveren. Inlezen over ontslag en wat daar bij komt kijken, is nooit verkeerd. Je weet immers nooit wat er kan gebeuren! Lees de onderstaande verhalen. Ontdek wat een vaststellingsovereenkomst voor deze personen betekende!

Sjoerd Jansen: “De vaststellingsovereenkomst biedt rust en duidelijkheid”

Leeftijd: 38 jaar
Geslacht: man
Functie: productsupport
Werkzaam bij organisatie: 2,5 jaar (tijdelijke contracten steeds verlengd tot hij vorig jaar een vast contract kreeg)
“Het kwam mij behoorlijk negatief op mijn dak vallen, het ontslag. Hoe kon me dit gebeuren? Ik dacht na alle tijdelijke contracten éindelijk mijn schaapjes op het droge te hebben. Na het vaste contract kreeg ik opeens het nieuws: je wordt ontslagen. Alles viel even uiteen. Wat moest ik nu?
Gelukkig was er bij het bedrijf waar ik in dienst was, een vast (externe) juridisch adviseur. Hij kon mij zeer goed helpen met alle nodige zaken. Zo hielp hij mij bij het invullen, gaf advies over het verloop en speelde een sleutelrol in het overleg met mijn werkgever. Ik kon mijn werkgever namelijk niet meer 100% positief behandelen. Ik voelde me opgelicht. Stom, dat weet ik. Ik ben nu al weer in dienst bij een ander bedrijf, via het UWV. Een vaststellingsovereenkomst biedt rust en duidelijkheid. Ik kan iedereen aanraden om zich alvast in te lezen hierover. Mocht het ooit gebeuren, ben je zo van de zaken af.”

Anna Valtena: Noodzakelijk voor uitdiensttreding!

Leeftijd: 22
Geslacht: vrouw
Functie: secretaresse
Werkzaam bij organisatie: 1 jaar
“Je bedenkt het niet. 1 jaar in dienst, een vast contract en opeens is het klaar. Je wordt ontslagen. Gelukkig wist ik door mijn opleiding HBO Rechten al veel over vaststellingsovereenkomsten. De uitdiensttreding verliep soepel. Wat kan ik erover zeggen? Het is noodzakelijk voor een goede uitdiensttreding!”

Jos Peters: een waardige stap naar mijn pensioen

Leeftijd: 66
Geslacht: man
Functie: administratief medewerker
Werkzaam bij organisatie: 35 jaar
“Na 35 jaar heerlijk gewerkt te hebben bij mijn bedrijf, werd het tijd voor pensioen. Ik kan nog jaren doorgaan, maar ik merk dat ik toe ben aan rust. Ik besloot mijn ontslag in te dienen. Samen met mijn werkgever besprak ik mijn wens. Hij was erg begripvol. Samen met mijn juridisch adviseur (ik heb een rechtsbijstandverzekering) heb ik mijn situatie besproken. Na een kort belletje, kwam hij bij mij thuis langs.
Hij gaf een uitgebreide en duidelijke uitleg over mijn uitdiensttreding. Zo wist ik precies hoe het er aan toe ging tijdens het ondertekenen. Nu, een maand later, is alles afgehandeld en geniet ik van mijn pensioen. Ik kan iedereen één tip meegeven: behandel dit soort zaken op tijd. Zo kun je er in alle rust naar kijken en is er ruimte voor vragen. Mijn afhandeling ging perfect: een waardige stap naar mijn pensioen!”

Heeft u een vaststellingsovereenkomst ontvangen van uw werkgever?
Vaststellingsovereenkomst controleren
Vaststellingsovereenkomst check
vaststellingsovereenkomst controle

Lees meer over de transitievergoeding als u een vaststellingsovereenkomst ontvangt.

You may also like...