Juridische hulp nodig? Schakel een jurist in!

juridisch adviesEen jurist kan u op verschillende vlakken van dienst zijn, met juridische hulp! De Nederlandse wet- en regelgeving is voor velen zeer complex, waardoor het niet altijd even duidelijk is welke rechten en plichten u als particulier of ondernemer heeft. Door een jurist in te schakelen weet u dit wel, omdat de jurist dit haarfijn aan u uit kan leggen. Een jurist biedt doorgaans op verschillende vlakken juridische hulp, zoals mediation in conflicten, hulp op het gebied van personen-, familie- en erfrecht, arbeidsrecht en sociale verzekeringen en voor ondernemers bij ondernemersrecht, fusies en overnames. Door deze diversiteit aan diensten, heeft een jurist een zeer brede kennis op het gebied van de wet- en regelgeving in Nederland.

Gebruik mediation in conflicten

Mediation is een van de diensten die een mediator aanbiedt, aan particulieren en ondernemers. Met mediation probeert een mediator een arbeidsconflict tussen verschillende partijen op te lossen, zonder dat hier een rechtszaak aan te pas hoeft te komen. Het voornaamste voordeel van mediation is dat dit vaak veel sneller gaat, dan een rechtszaak. Daarbij is mediation in veel gevallen een stuk voordeliger, dan de kosten die u voor een rechtszaak kwijt bent.

Tijdens het uitvoeren van mediation dient een mediator als een onafhankelijke partij, die de verschillende betrokken partijen een duwtje in de goede richting probeert te geven. Zo wordt er samen gezocht naar een oplossing, waar iedere partij zich in kan vinden. Wanneer dit lukt, legt een jurist dit officieel vast, zodat er geen nieuwe onduidelijkheden of conflicten kunnen ontstaan.

Voor particulieren is mediation interessant als het gaat over geschillen binnen bijvoorbeeld families, omdat mediation een iets informelere manier van oplossen is dan een rechtszaak. Bij ondernemers wordt mediation vaak ingezet bij conflicten tussen zakenpartners.

Hulp van een jurist bij een rechtsgang

Mocht het niet mogelijk blijken te zijn om een conflict op te lossen aan de hand van mediation, dan kan een rechtszaak de enige andere oplossing zijn. Ook tijdens een rechtszaak kan een jurist u juridische hulp bieden. Vooraf kan dit door te kijken welke rechten u heeft en hoe groot de kans is, dat u een rechtszaak ook daadwerkelijk zal winnen. Tijdens de rechtszaak staat een jurist u bij om uw belangen te behartigen in de rechtszaak om zo de best mogelijke uitkomst proberen te krijgen.

Heeft u de hulp bij juridisch advies nodig? Neem geheel vrijblijvend contact op met Een juridisch advies, voor het bespreken van de mogelijkheden.

You may also like...