Overal internetten met een dongel

dongelBent u het liefst altijd en overal online via uw tablet of laptop? Dankzij een dongel kunt u buitenshuis gemakkelijk het internet op. Een dongel werkt hetzelfde als een modem en is speciaal ontwikkeld voor mobiel internet gebruik op een tablet en laptop. Als u het apparaatje via de USB poort aansluit, heeft u direct online verbinding. Zo zit u nooit zonder internet tijdens een vergadering, op vakantie of onderweg.

Internetsnelheid dongel

De maximaal haalbare snelheid van een dongel is 28,8 Mb/s. De gemiddelde snelheid van een abonnement met een dongel is 7,2 Mb/s.

Dongel en datalimiet

Providers bieden bij abonnementen voor een smartphone, tablet en laptop tegenwoordig veelal een datalimiet aan. Hetzelfde geldt voor abonnementen met een dongel. Zodra u over uw limiet heengaat, kunnen er twee dingen gebeuren. Of u betaalt per extra gebruikte MB, óf uw internetsnelheid wordt afgeremd.

Datalimiet mobiel internet

Aan de meeste abonnementen voor mobiel internet hangt een datalimiet. Sommige providers bieden echter ook onbeperkt internet aan voor een vast bedrag per maand. Bij onbeperkt mobiel internet geldt meestal een Fair Use Policy (FUP). Dat betekent dat geen datalimiet, mits ‘normaal’ verbruik. Wanneer u als gebruiker van een FUP abonnement het gemiddelde Nederlandse dataverbruik overschrijdt, zal de provider aan de bel trekken. Uw mobiele aanbieder zal een ander abonnement aanbieden of extra kosten in rekening brengen.

Bij een mobiel internet abonnement mét een datalimiet ontvangt u wekelijks of maandelijks een vooraf bepaald aantal Mb. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Let op: een datalimiet is niet voor iedereen wenselijk, omdat bij intensief gebruik bij een te kleine bundel de limiet van mobiel internet snel wordt overschreden.

You may also like...