Opgevoerde scooters

scooterEr zijn veel opgevoerde scooters in Nederland. Mensen die eigenaar zijn van een dergelijke scooter weten soms zelf niet dat ze op een zogenaamde strafbare scooter rondrijden. Overigens worden deze scooters zelfs ook opgevoerd door de scooterhandelaren.

Het is overigens ergens ook logisch dat niet iedereen bewust is van het feit dat een scooter te hard rijd. Dit komt omdat de scooters in het buitenland worden gefabriceerd. Deze worden soms gebouwd voor snelheden tot circa 75 kilometer per uur. In Nederland worden deze scooters vervolgens begrensd tot 25 of 45 kilometer in het uur. Hierdoor rijdt een scoorter niet altijd even soepel.

Een deel van de jongeren neemt het risico om deze begrenzer te verwijderen. Dit is een kleine aanpassing en sommige scootermonteurs voeren deze aanpassing uit, maar dit kan de eigenaar van de scooter wel een boete opleveren die niet mis is.

Hoe ver opvoeren?

Maar hoe voer je nu een scooter op? Er zijn een aantal modificaties waardoor je jouw scooter sneller kunt laten rijden. Om te beginnen kun je de varioring verwijderen. Deze ring zorgt ervoor dat jouw scooter niet in zijn maximale versnelling kan komen. De verhouding van de tandwielen kan niet zorgen voor een maximale versnelling. De varioring is niet echt goed voor het milieu, want de scooter zou sneller kunnen rijden met hetzelfde brandstofverbruik. Daardoor zou je reis dus minder lang duren en zou je dus minder lang deze brandstof hoeven te verbruiken. Wanneer je jouw varioring verwijdert zul je dus sneller én milieuvriendelijker kunnen rijden. Wie wilt dat nu niet? Houdt er wel rekening mee dat jouw scooter nu sneller rijdt dan de maximumsnelheid. De politie en andere instanties zullen hier minder blij mee zijn.

Opvoeren is verboden

Dat je een scooter niet mag opvoeren is voor de meeste mensen wel duidelijk, maar wat veel mensen niet duidelijk is, is het hebben van een goed en degelijk slot. Veel scooters worden in Nederland nog gestolen en wat dan vaak ontbeert is een goed slot. Een goed scooterslot is het ART 4 slot. Deze ART 4 sloten zijn goede scooter onderdelen die je online of in de winkel kunt kopen en welke onmisbaar zijn als je een scooter hebt.

Voor slechts 30 euro heb je een goed werkend slot die niet of nauwelijks kapot is te krijgen. Op deze manier kun je gerust je scooter parkeren. Helemaal voorkomen dat je scooter wordt gestolen kun je natuurlijk nooit, maar met een goed slot loop je in ieder geval minder risico.