Hoe een smartphone je leven verandert

iphoneWe beschouwen onze mobiele telefoon als iets heel normaals. In het openbaar vervoer, in het straatbeeld en zelfs in huis is het plaatje niet compleet zonder smartphone. Een leven zonder kunnen we ons dan ook bijna niet meer voorstellen.

Verlicht concert

Weten we het nog? Een drukbezocht concert in de buitenlucht, het was donker en de sfeer was fantastisch. Een zwoel nummer begon en plots gingen alle aanstekers de lucht in. Het maakte het plaatje compleet en iedereen had er een, of je nu rookte of niet. Nu gaan alle smartphones met verlicht scherm de lucht in. En de hoeveelheid licht neemt steeds meer toe door de grotere schermen die worden geproduceerd. Voordeel van zo’n telefoon is wel dat we de gewone camera gewoon thuis kunnen laten. Ook een smartphone kan foto’s en video’s van hoge kwaliteit maken.

De smartphone als gids in je vakantie

Het begint al in het vliegtuig. Voor een bepaald bedrag koop je een entertainmentpakket met films, documentaires, muziek en spellen. Met onze smartphone hebben we dat echter niet meer nodig. De spellen hebben we bij de hand en de films hebben we van tevoren thuis gedownload. Ook onze playlist staat vol met muziek. MP3-spelers zijn daarom verleden tijd. Muziek luisteren we gewoon op onze mobiele telefoon.

Aangekomen op onze bestemming was vaak het eerste dat we deden kaarten kopen om te sturen naar familie en vrienden. Dit wordt steeds minder aangezien we onze telefoon bij ons hebben. Hebben we gratis wifi? Dan beginnen we hele gesprekken via Whatsapp met het thuisfront, gaan we videobellen via Skype en laten we meteen wat van die mooie omgeving zien. Gemaakte foto’s sturen we direct door naar Nederland, met als resultaat dat we bij thuiskomst niet meer hoeven te vertellen hoe de vakantie was.

Ook kaarten en plattegronden zijn niet meer nodig. De navigatiefunctie op onze telefoon vertelt ons waar we heen gaan en geeft tips van mooie plekken in de buurt. En als we geen idee hebben welke functie die oude gebouwen hebben gehad, maken we er gewoon een foto van. Google Goggles is onze persoonlijke gids en geeft direct antwoord.

Eenvoud in het dagelijks leven

Ook in het dagelijks leven kunnen we niet meer zonder mobiele telefoon. Een boodschappenlijstje  maken we niet meer op papier, maar gewoon in de Appie app. Kookboeken zijn niet meer nodig. De mobiele telefoon toont korte filmpjes over hoe het moet. Onze bankzaken regelen we snel via onze telefoon. De lichten in de huiskamer doen we aan en uit met een app op onze smartphone. Ook de afstandbediening van de televisie is niet meer nodig. Zappen wordt pas leuk met een smartphone. Parkeerkosten betalen met een simpele sms is al een tijdje gangbaar. Ook pinnen met een mobiel wordt in de toekomst mogelijk.

Vroeger haalden we ons nieuws uit kranten en wisten we pas uren later wat er aan de hand was. Nu pakken we onze smartphone erbij en weten we het nieuws bijna eerder dan dat het gebeurd is. Invloedrijke personen spreken we gewoon aan via Twitter. En zomaar even trouwen doe je niet meer zonder dat je trouwjurk al meer dan honderd keer is geliked op Facebook.

You may also like...